A cinkotai rém, akiről még Karinthy is írt

Minden ismerőse jóképű, udvarias, simulékony fiatalembernek írta volna le Kis Bélát. Nem is sejtették, hogy életében nem kevesebb, mint 24 nőt küldött a halálba.

A XVI. Kerületi rém a hazai kriminalisztika egyik hírhedt alakjává vált. Mindenki ismeri a történetét, bár kevesen ugyanúgy.

A férfi hatalmas nőfaló hírében állt. Nem is kellett különösebb trükköket bevetnie, hogy bestiális tettei elvégzéséhez nőket csábítson a lakására: elmondása szerint szabályosan üldözték a nők.

Kiss 1905-ben költözött cinkotára, ahol bádogosként dolgozott. Munkájából kifolyólag kézenfekvő, és kényelmes volt, hogy a holttesteket hordókba rejtse.

Csak 1916-ban bukott le, ám ekkor már állítólag egy éve halott volt. Kitört a világháború, és Kisst 1914-ben besorozták a seregbe. Egy év múlva – elmondások szerint tífuszban – meghalt.

A holttesteket házában véletlenül találta meg a ház udvari frontján dolgozó gyógyszerész, és a ház tulaja. A tulaj csupán tataroztatni szeretett volna a házban, és nádat, illetve egyéb ehhez szükséges alapanyagokat keresett Kiss pincéjében. Az egyik hordót felnyitva egy oszló női hullát találtak, amire értesítették a hatóságokat.

7662285_125a70f25b497acc24d21cb705856b42_wm

A házkutatás során Kiss levelezései között egy halom levelet találtak, amit különböző nőkkel, többek között az áldozatokkal is folytatott. Feltételezik, hogy ugyan meg nem ölte mindegyikőjüket, hamis házassági ajánlatokkal pénzt csalt ki belőlük.

Találtak egy albumot is, amelyben Kiss különböző nők képeit gyűjtögette.

További érdekesség, hogy a házban rengeteg könyvet találtak: egytől egyig mind gyilkosságokról szólt.

A cinkotai rém egy rövid ideig házas volt: innen tudjuk, hogy a nőfaló bádogos valószínűleg potencia gondokkal küzdött.

Emiatt érzett dühe vezethetett odáig, hogy bosszút akart állni minden útjába kerülő nőn. A nyomozók úgy feltételezték, Kiss az áldozatokkal is próbált közösülni, ám miután ez kudarcba fulladt, szégyenében/dühében meggyilkolta őket.

Csak gyűltek a hordók…

Kiss összes szomszédjának feltűnt, hogy a férfi udvarában folyamatosan gyűlnek az újabb, és újabb hordók. A férfi foglalkozásából kifolyólag ezt senki nem tartotta gyanúsnak, aki pedig mégis rákérdezett, annak Kiss azt válaszolta, hogy a közelgő háború miatt benzint gyűjt a hordókban.

Valóban meghalt?

Kiss a monarchiánál szolgált. A hadsereg állítása szerint a férfi 1915-ben hadifogságba esett, ahol tífuszban elhalálozott. A rendőrség azonban ekkor még nem zárta le a nyomozást: feltételezték, hogy a férfi hallott róla, hogy fény derült a titkára, és megszökött.

Ezt igazolandó, állítólagos halála után többen látni vélték őt.

Látták őt egy vagongyárban dolgozni, 1924-ben felismerni vélték őt a Francia Idegenlégióban (ahol állítólag még dicsekedett is gyilkosságaival), 1934-től pedig több ízben felismerni vélték New Yorkban.

LEAVE A REPLY