A karácsony sokak számára az év egyik legszebb időszaka – mégis érdemes vigyázni és figyelni, mert számos baleset alapja is lehet a szeretet ünnepe.

11-christmas-accidents-you-should-try-to-avoid-136402990977203901-151221110640

1, A karácsonyfa

bn-re989_nymetr_j_20161213144508

A fa valóban nagyon szép látvány feldíszítve, de mégis jó néhány balesetet okoz minden évben.

Ugyanis azt a fát be/fel kell cipelni, fúrni, faragni, így a kevésbé ügyes családapák könnyen végezhetik 1-2 mínusz ujjal. Vagy, mint az első képen.

2, Tűz

home-insurance-fire1

Gyertyák, égősorok, csillagszórók: mind a karácsonyi díszítés “kötelező” kellékei, amelyek ünnepi hangulatot varázsolnak a szívünkbe; és baromi nagy tüzet a lakásunkba.

Hiába, karácsonykor sajnos soha nem unatkoznak a tűzoltók.

Persze, nem kötelező jóvágású tűzoltókkal töltenünk a szentestét. Némi odafigyeléssel elkerülhető a baleset: például ha kisállat, vagy gyermek van a lakásban, figyeljünk rá, hogy számukra ne legyenek elérhető magasságban a tűzveszélyes dolgok.

3, Halszálka

whole carp baked with flaked almonds  on  christmas table

A hal a legtöbb családban a karácsonyi menü része, akár sült, rántott, vagy leves formában.

Vigyázzunk vele – főleg, ha már öntöttünk kicsit a garatra – mert könnyen az ember torkán akad.

4, A konyha veszélyes hely

1

A konyha veszélyes hely, pláne, ha főzünk is benne. Rengeteg kés, forró víz, forró olaj, forró sütő: érdemes vigyázni a rengeteg karácsonyi étel készítése közben, ha nem akarjuk az ügyeleten bontogatni az ajándékokat.

5, Az alkohol

Karácsonykor jellemzően a legtöbb családban fogyasztanak több,kevesebb alkoholt – Magyarország lévén inkább az első opció a reális.

Semmiképp ne ülj autóba italozás után, és nem csak azért, mert zéró tolerancia van, hanem mert a csúszós úton, ittasan, könnyen pályázhatsz egy Darwin díjra.

christmas-alcohol-for-boxers

6, Olcsó égők, amiket 10 éve használsz

karacsonyi_egok

Légyszi ne tedd. Mert agyonvág az áram. 

 

LEAVE A REPLY