Feltétlen kövesd el ezeket, és a dokid garantáltan kihord lábon 3 agyvérzést!

1, “Én rákerestem a google-ben, és afrikai gennyes agyhártyagyulladásom van”

37500303

Légy erős: nincs. Ő a doktor, és hidd el, a Google nem jobb diagnoszta nála. A legtöbb orvos sikítófrászt kap attól, ha megpróbálod magad diagnosztizálni, már csak azért is, mert az esetek nagy többségében tévedsz.

2, Véletlenül se tusolj le a vizsgálat előtt

koszos-kezek

Ne tusolj le, a doki szaglása rossz, és amúgy is szereti a kihívást. A viccet félretéve, ha rád nem is igaz ez, meglepődnél, hány embernek eszébe sem jut, hogy legalább megmosakodjon, mielőtt levetkőzik a háziorvos előtt.

3, Ne szőrteleníts! Ő csak a háziorvosod, kit érdekel, mit gondol?

szepsegkuponet-szoros-honalj

Ugyan a véleménye valószínűleg tényleg hidegen hagy, tiszteld meg annyival, hogy ápoltan, tisztán érkezel hozzá, ha már úgyis le kell vetkőznöd.

4,” Nem akarom beoltatni a gyereket.”

vaccine

Aggasztóan növekvő azon elméletek száma, melyek szerint a gyerekeket (vagy akár saját magunkat) nem szabad oltásoknak kitenni.

A dolog pedig faék egyszerű: ezek az injekciók életeket mentenek, szükség van rájuk. Az oltások egyébként egész egyszerűen a saját sikerük áldozatává váltak: olyan régóta használjuk őket eredményesen, hogy már nem is emlékszünk, milyen volt nélkülük. Az oltás-ellenesek növekvő száma miatt azonban kimutathatóan több olyan betegséget regisztrálnak világszerte, amelyek egy egyszerű szurival megelőzhetőek lettek volna.

5, “Azért nem jöttem eddig, mert … “

Ökölszabályként alkalmazható, hogy inkább menj ötször feleslegesen orvoshoz, mint egyszer ne menj, és beüssön a krach.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy hipochonder módjára rohangáljunk minden kis fejfájással az orvoshoz, de ha nem múlnak el rövid időn belül a tünetek, akkor bizony érdemes rászánni az időt, és megnézetni, mi lehet a gond.

SHARE
Next article7 tényleg hasznos spórolási tipp

LEAVE A REPLY